Alla böckerna är olika. Några av dem kommer att glömmas nästan omedelbart efter att ha vunnit den sista sidan medan andra kommer att stanna med dig i många månader framöver, vilket ger dig en oerhört lång och tung bok baksmälla. Dessa böcker är svåra att bryta ner eftersom deras berättelser är så fängslande att de glömmer att du läser en roman.

De vackra benen
Alice Sebold
De vackra benen
Susie är en 14-årig tjej dödad av en seriemördare. Fångat mellan två världar ser Susie hennes familj och vänner genom förändringarna på grund av hennes död. Han försöker desperat att återvända till livets värld för att hjälpa sina släktingar att sopa bort en listig mördare och uppfylla sin önskan om kärlek.

Scorpio Races
Maggie Steifvater
Scorpio Races
Det händer i början av november varje år: Scorpio Races, en grym konkurrens där ryttare försöker hålla sina vattenhästar tillräckligt långa för att nå mål. Vissa löpare lever. Andra dör Both Sean Kendrick, fyra-tiden mästare och Kate “Puck” Connolly, nykomling till tävlingarna, kommer att tävla i år, och båda kommer att ha mer att vinna – eller förlora – än något föregående år. Men bara en kan vinna.

Den trettonde åtgärden
Diane Setterfield
Den trettonde åtgärden
Margaret Lea får ett brev från en berömd författare, Vida Winter, och uppmanar henne att överväga att skriva sin biografi. Även om många har försökt att intervjua Fröken Vinter och ta reda på mer om hennes förflutna, har hon aldrig avslöjat historien om hennes liv. När Vida utvecklar sin biografi delar hon med Margaret den mörka historien om tvillingsystrarna som echoes huvudhjälte.

Norskt trä
Haruki Murakami
Norskt trä
… Jag arbetade i nattrekordbutiken. När jag lägger hippie hårdrock och barn på språng, skulle de samlas utanför för att dansa och sniffa färgförtunnare eller bara sitta på golvet och göra inget speciellt. Jag har precis förlorat vad det är. “Vad i helvete är det?” Jag tänkte “Vad menar de med det här?”

Boktyven
Markus Zusak
Boktyven
Sett under andra världskriget i Tyskland är Book Thief berättelsen om Liesel Meminger, en adoptiv tjej som bor utanför München. Liesel, som försöker undkomma existensen genom att stjäla sig själv, möter något hon inte kan motstå: böcker. Med hjälp av sin adoptivfar lär han sig att läsa och långsamt inse kraften i ord, både bra och dåligt.

Neverwhere
Neil Gaiman
Neverwhere
Under Londons gator finns det en plats som de flesta aldrig kunde drömma om. Varje ord har stor makt där, och du kan bara komma in i denna värld om de öppnar dörren. Farligt och mörkt, den här platsen är hem för monster och helgon, mördare och änglar.

Parfym: historien om en mördare
Patrick Suskind
Parfym: historien om en mördare
Den här fantastiska historien som skrevs av Patrick Suskind publicerades första gången i Schweiz år 1985. Sedan dess har boken översatts till många språk och rankats bland de bästa säljarena i världen. Mystisk och romantisk, den här språket berättar, fascinerar och fascinerar både läsare och kritiker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here