Ted Williams var hemlös i USA när en inspelning av hans “gyllene röst” gick viral. Han hade kämpat med en missbruk av droger och alkohol. Men efter den virala berömmelsen slutade, kunde han återhämta sig och han har nu en egen radioprogram. Framtidens Colm Flynn gick för att träffa honom.

Ivan Sprajc har blivit känt för den slovenska Indiana Jones – han är en arkeolog som arbetar vid Forskningscentret för den slovenska akademin för vetenskap och konst. Han har hackat sig igenom de täta tropiska skogarna på Mexikos Yucatan halvön på jakt efter resterna av den antika Maya-civilisationen.

Leezan Salam från Irak är en student som blev lärare vid Bagdad School of Music and Ballet. Skolan grundades i slutet av 1960-talet för att ge studenterna både en konstnärlig och en full akademisk utbildning. Men på senare tid har dansarna blivit mål för extremister som tycker att balletten är islamisk. Leezan har riskerat sitt liv för att fortsätta dansa.

Alien Weaponry är ett tonåring-thrash metalband som sjunger i det inhemska Māori-språket i Nya Zeeland. Grundarna är två bröder – Henry och Lewis de Jong.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here